19 Jan
19Jan

Maradj a jelenben, és ne engedd, hogy megmondják mitől félj.. A múlt elmondhatja, mit felejtettél el. A jövő megmondhatja, mit álmodj, de csak a jelen pillanat, a Most az a hely, ahol teljes egészedben felébredhetsz. Ahol megérzed végre, itthon vagy!

Csak lélegezz. Lélegezz el minden el nem lélegzett lélegzeted. Vedd észre az ajándékot éppen ott, és éppen abban amit éppen most csinálsz. Mindenben, amit természetesnek gondolsz. Annyi mindent csináltál már. Jól, vagy rosszul. Kit érdekel, ne törődj ezzel, nem számít MOST!

Figyeld a szelet, ahogy elvisz mindent ami nehéz. Figyeld a napot, ahogy átragyog mindent élőn. Figyeld az esőt, a havat, ahogy táplálja a Földet, hogy az táplálhasson Téged. Figyeld a hideg érzését, mely arra késztet, hogy átöleld magad.

Figyeld a beporzás szent erotikáját, a gombák hálóját, mely milliárd szállal köt össze a csillagokkal. A ragadozók ártatlan erőszakosságát A szépen ölés, és az elég művészetét tanuld!

Élvezd, ahogy a Cédrus engedélyt ad neked az imára, ahogy a Fenyő feloldoz az áldozatiság bénító terhe alól. Kérd a Tölgyet, hogy a vágyak helyett, bölcs egyszerűségre találj. A Bükköt, hogy megtaláld a méltóságod, a Nyírfát, hogy megtisztulva léphess tovább. Kérd az erdőt, hogy simítsa el elméd hullámait, a forrást, hogy rugalmasságra lelj.

A Világ még lélegzik!

Lélegezz azzal, ami igaz és tudd! Az univerzum emlékezete a Te emlékezeted. Emlékezz arra,hogy soha nem vagy elszakadva a gyökereidtől, és arra is, hogy nem vehetnek el tőled semmit, ami valójában lényeges. Emlékezz arra, hogy nem azért vagy itt, hogy nyerj. Azért vagy itt, hogy megtapasztald a szeretetet, és a valódi lényedből fakadó erőt.

Ne halmozz fel semmit. A halmokból hiányzik az élet, és a fontos dolgaid sincsenek köztük.

Emlékezz arra, hogy soha nem vagy megtagadva. Akkor sem, ha magányos vagy, akkor sem, ha éppen határozottan szenvedsz.Legyen mély, a szívedből áramló minden lélegzeted. Táncolj a úton,lásd tisztán a mostot. A jövő magjait Te ülteted és éppen ebben a pillanatban ülteted. A saját szabadságod tapasztalásában vagy minden pillanatban.

Nem az számít, hogy mit csinálsz. Egyedül az számít, hogyan csinálod azt amit csinálsz.

Ültess gondoskodást, hálát, együttérzést, gyengédséget, kapcsolódj mélyről, kapcsolódj így mindenhez, ami él. Csináld így minden lélegzetvételeddel!

Az otthon nem egy hely. Az otthon állapot, és mi mindannyian itthon vagyunk! MOST!

Szeretettel, mint mindig, 

H. Rády Éva