08 Apr
08Apr

"Sárkány ellen sárkányfű"! Mesék, népdalok kedvelt rigmusa ez, és akármilyen hihetetlen, nem ok nélkül.- itt nem az ingerült asszonyok népi nevének okaira gondolok -  bár tagadhatatlan hogy a Sárkányfű, ilyen irányú előnyös hatásait a régi korban is ismerték.

De komolyra fordítva a szót...)

Vajon mit jelenthet e név? Elképzelhető, hogy nem csak a mesékben, de a Te polcodon is ott lapul a "Sárkányfű árusok kedvelt gyógynövénye?

Valószínűleg igen. Kiváltképp, ha kedveled a pikáns, savanykás ízvilágot. Akkor biztosan ott van a fűszereid között.

És gondoltad volna, hogy a Sárkányfű nem csak mágikus néven megbúvó  kredenc kedvenc, de Artemisz Istennő sajátja, kedves növénye is, kiben felismeri Önmagát és akivel egy..?

A Sárkányfű magában hordja az Artemiszség, a Szent Sárkány minden szakrális vonását. Az erőt, a nyugalmat, a védelmet, és természetesen a szépséget, a rugalmasságot és a szabadság természetességét.

A növények a finom szinteken is összefonódnak velünk. Átadják lényegüket, hogy emlékeztessenek bennünket az igazságra, a csillagra, akik vagyunk.

Gondolj erre, amikor legközelebb teát készítesz és tudd, hogy az íz, az illat, a gyógyító vegyületek mellé, ajándékba kapod a tulajdonságaikat is.

Ha felébresztenéd a kicsi sárkányt, az erőt a nyugalmat, a védelmet és a természetességet, csak hívd meg Arthemiszt..

..miközben a gőzölgő Esztragon, a mi nyelvünkön Tárkonyként ismert teád kortyolgatod.

Váljon fénnyé Benned..

Szeretettel, Éva


Sárkányfű