26 Oct
26Oct

"Néha mindent el kell veszítenünk, hogy mindent megszerezzünk. A myrrha a halál tudománya.." áll az ősi szövegekben.

A skorpió havához közeledve és tekintettel a mély változásokkal teli időre, szükségünk lehet egy kiváló szövetségesre. A myrrha itt van számunkra, hogy a saját transzformációnkat végrehajtva, bölcsebbé váljunk, miután megmerültünk a gyógyító illatában..

A myrrha a tudatalatti aranya..gyógyító, tanító, transzformáló csoda.

Nem csak azért, mert jelen volt Jézus születésénél, és nem is csak azért, mert az Istennők ünnepeinek elmaradhatatlan támogatója, hanem azért is, mert  ősidők óta itt van számunkra, hogy túléljük a halált. Az ego halálát, mely néha kegyetlenebb folyamat, mint a fizikai, vagy természetes vég..

A kabbalában, és az ősi tradicionális növényi munkában a myrrhát a Nagy Anyához, az anyaméhhez kapcsolják. Túl azon, hogy a fertőtlenítés és a tartósítás fizikai megtestesítője, a myrrha energetikai tisztító hatása is jelentős. Ugyanúgy, ahogy a belőle készült készítmények képesek pld. az emésztőrendszer, vagy a bőr megtisztítására, az auraréteg szennyeződéseit, negatív benyomásait és a megtapadt elementál formák negatív hatásait is képes semlegesíteni.

A myrrha segít, hogy mélyre nézzünk önmagunkba, s eközben megtaláljuk a belső aranyat. Támogat, hogy a Nagy Anya energiáival összekapcsolódva, biztonságban elengedhessük a régit, mint egy meghalljunk a régi énünk számára, elengedve az azonosulásainkat. Oldja az ismeretlentől való félelmet, a belső sötétséget, kesernyés illata nyugtatóan hat létezésünk összes szintjén.

Bár a myrrhát a Holdhoz, a sötét Holdhoz, a vízhez, a Földhöz, esetenként a Marshoz sorolják, tapasztalatom szerint a Plútó gyógyító minőségéhez illeszkedik leginkább. A Főnix folyamatok legkiválóbb segítőjeként, nem csak a gyász az elengedés, a megmerülés, vagy a lelki fájdalom kiváló és bölcs kísérője, hanem az újjászületés ,az előző életekre való visszaemlékezés, az újrakezdés és a minden szintű regeneráció támogatója is.

Használata füstöléssel a legegyszerűbb.

Önmagában is illatos, bár kesernyés, néha kicsit dohos illatát nem mindenki kedveli.

Keverhetjük tömjénnel, fahéjjal, szegfűszeggel, rozmaringgal, cédrussal  vagy fenyővel is.

Ahogy az évkörön az év legsötétebb időszakához közeledünk, a befelé figyelés, az elengedés, az átalakulás természetes ciklusát követjük.

Ebben az időben önmagunkat, az életterünket és bármely tisztítandó tárgyunkat " megfüstölhetjük" a myrrha segítségével.

Amikor ezt tesszük, a Nagy Anya, vagy Ízisz Istennő ölében érezhetjük magunkat, elfogadva akár a legsötétebb árnyékokat is. Mert mind ugyanoda tartunk..

Kiváló minőségűt szerezhettek be itt: www. Florasense.hu

Szeretettel, H. Rády Éva